Hoe plaats ik mijn kliko netjes uit het zicht?

Om een kliko netjes uit het zicht te plaatsen heb je verschillende mogelijkheden. Je kunt kiezen voor een kliko ombouw of voor een tuinkast. Bij beide varianten heb je de mogelijkheid om één tot meerdere kliko's op te bergen. In dit blog gaan we in op de verschillende aandachtspunten die bij de aanschaf van belang zijn !

Wat zijn de afmetingen van de verschillende kliko's die in omloop zijn ?

We kennen 4 verschillende afmetingen van kliko's in ons land:

kliko_opbergen

  • 48 x 55 x 93,5 cm (120 liter)
  • 50,5 x 57 x 108 cm (140 liter)
  • 59 x 73 x 108 cm (240 liter)
  • 65,5 x 70 x 108 cm (260 liter)

 

Voor al deze afmetingen zijn dus verschillende ombouwen en tuinkasten te verkrijgen. Beide modellen zjin altijd te koppelen met een handig koppelstuk. Handig als je meerdere kliko's naast elkaar gaat plaatsen.

Wat is het verschil tussen een klikokast en een ombouw?

Bij een kliko ombouw heb je geen achterpaneel. Meestal staan ze namelijk met de achterkant ergens tegen aan en dan is een achterpaneel overbodig. Aan de voorzijde zitten 2 wieltjes en hiermee rijd je de ombouw om de kliko heen. Bij een tuinkast heb je wel een achterpaneel en aan de voorkant zit een deur of deuren.

Verschillende uitvoeringen: van bouwpakket tot volledig voorgemonteerd !

De kliko ombouw kan als een volledig bouwpakket, voorgemonteerd in panelen en volledig voorgemonteerd worden geleverd. De tuinkast wordt in panelen of volledig voorgemonteerd geleverd. Een bouwpakket is dus niet mogelijk.

Maatwerk

kliko ombouw

Indien er een speciale situatie is waarmee rekening dient te worden gehouden of er zijn andere speciale wensen dan kan er in overleg met ons maatwerk geleverd worden. Neem hiervoor contact op met ons.

Wetenswaardigheden over het gebruikte hout

Allereerst is hout een materiaal dat zich steeds weer aanpast aan de omstandigheden. De luchtvochtigheid, de tempratuur of het (zon)licht het heeft allemaal direct invloed op het hout. Soms ontstaan er scheurtjes of barsten in het hout die later spontaan weer dicht gaan. Het heeft gelukkig geen invloed op de constructieve sterkte van het product.

Het gebruikte naaldhout heeft een paar specifieke kenmerken:

* kleurverschillen zijn mogeljik doordat iedere boom natuurlijk ook anders is. Na verloop van tijd vervaagt dit door het zonlicht.

* bij het milieuvriendeljik verduurzamen wordt impregneerzout gebruikt. Dit kan zich vermengen met vrijgekomen harsen aan de oppervlakte. Dit kun je gewoon verwijderen zoals je ook het hars verwijdert.

* tijdens warmere periode's kan er schimmelvorming te zien zijn. Dit kun je gewoon afborstelen of schoon wassen. Het verdwijnt ook weer na verloop van tijd.

* door de verduurzaming kunnen er ook harsdruppels aan het oppervlak komen. Deze kun je wegschrapen of met terpentine vewijderen.

 

Tot slot: natuurlijk vinden we het fijn dat onze kliko netjes uit het zicht is opgeborgen. Belangrijker is echter dat we op een verantwoorde manier omgaan met ons afval. Dit doen we niet alleen door het goed te scheiden en te verdelen over de verschillende kliko's die we hiervoor hebben. Nog belangrijker is het om goed na te denken over de basis van al ons afval. Voorkom dat je overbodige afvalmateriaal in huis krijgt. Er zijn hele praktische informatiefolders te verkrijgen bij de gemeente of kijk eens op de volgende site. Hier kun je ook goede tips vinden.