Tuinkasten voor 3 kliko's

Buitencompleet Blog

Fabrikant Lutra komt in 2018 met een nieuwe lijn tuinkasten. Deze tuinkasten zijn speciaal gemaakt voor het opbergen van 3 kliko's in 1 tuinkast. Voorheen was deze mogelijkheid er alleen door een combinatie van een tuinkast voor één kliko te combineren via een koppelstuk met een tuinkast voor twee kliko's. Met de introductie van de nieuwe TRIO tuinkasten is er nu een perfecte oplossing voor het opbergen van 3 kliko's in 1 kast. Bij alle modellen zijn gasveren optioneel mogelijk om de deksel handig te openen. Je duwt de deksel open en dan blijft de deksel open staan zodat je het afval makkelijk in de container kunt gooien.

trio tuinkast Lutra

Kliko 120 liter 

De kleinste variant uit de serie tuinkasten voor het opbergen van 3 kliko's. Deze afmeting kliko komt niet zo vaak voor dus wij adviseren om de afmetingen wel even goed te controleren. De buitenzijde van deze tuinkast heeft een afmeting van 125 x 65 x 111,5 cm (bxdxh). De kast is voorzien van een hele stevige achterwand en eventueel uit te breiden met handige gasveren voor een automatische bediening van de deksel.

Uiteraard is ook deze tuinkast prima te beitsen. Neem wel een beits met een hoog UV-filter om verkleuring door de zon tegen te gaan.

Kliko 140 liter

De tuinkast voor het opbergen van drie140 liter afvalcontainers. Met een afmeting van 176 x 65 x 125 cm toch lekker compact voor drie containers. Het hout kan eventueel scheuren vertonen maar dit doet niets af aan de constructieve kwaliteit. het eventuele kleurverschil wordt veroorzaakt door de verschillende kleuren die bomen kunnen hebben. Door de inwerking van het zonlicht zal dit na verloop van tijd geleidelijk aan gaan vervagen.

Al de producten zijn gemaakt van Noordeuropees vurenhout met het FSC-keurmerk; al het hout is dus duurzaam geplant, gekapt en verwerkt !

Lutra trio tuinkast 140 liter

240 liter kliko's lutra oplossing trio

Kliko 240 liter

Uiteraard is dit dan oplossing voor drie containers van 240 liter. Hier even een kleine uitleg over de verschillende containers die in omloop zijn. Een 120 liter containerbak heeft een afmeting van 48 x 55 x 93,5 cm; de 140 liter is 50,5 x 57 x 108 cm, de 240 liter is 59 x 73 x 108 cm en de grootste van 260 liter heeft een afmeting van 65,5 x 70 x 108 cm. Meet deze afmetingen goed op en verzeker je er dan van dat je de juiste tuinkast TRIO uitzoekt. Er zijn een paar modellen waarvoor alleen een Lutrabox is ontwikkeld. Dit is de ombouw voor een MSTS container.

Kliko 260 liter

De grootste variant uit onze serie TRIO's van Lutra. Met zijn afmeting van 223 x 90 x 125 cm is deze tuinkast best groot en heb je hiervoor serieus wat plaats nodig. Je bent dan wel meteen verlost van het aanzicht van die 'lelijke' kliko's. Al het vurenhout is geïmpregneerd onder KOMO-keur en ook bij deze kast heb je 10 jaar garantie op houtrot van de vurenhouten onderdelen. Eventueel kun je gebruik maken van eigen monteurs om de kast te plaatsen.

trio 250 liter tuinkast

Er zijn ook TRIO tuinkasten voor het opbergen van één 140 liter container met twee 240 liter containers of één van 240 liter gecombineerd met twee van 140 liter. Deze speciale modellen werken volgens hetzelfde principe.

Bekijk hier alle oplossingen voor het opbergen van tuinproducten uit de collectie van Lutra.