7 soorten tuinslangen voor diverse toepassingen

Tuinslang kopen bij Buitencompleet.nl

Een tuinslang kopen lijkt vaak in eerste instantie een heel eenvoudige opgave, maar blijkt in de praktijk toch wat lastiger te zijn. Er zijn namelijk veel meer soorten tuinslangen dan vooraf wordt gedacht. BuitenCompleet, initiatief van CompleetShops, geeft je inzicht in de 7 belangrijkste soorten tuinslangen.

 

1. Vinyl tuinslangen

Eén van de meest bekende soorten tuinslangen is de vinyl tuinslang. Veel mensen kiezen dan ook voor deze tuinslang wanneer zij zoeken naar praktische tuinaccessoires. Gebruik je de tuinslang alleen voor het water geven van de beplanting in de tuin? Dan is een vinyl tuinslang een goede optie. Deze tuinslangen zijn eenvoudig in gebruik en licht van gewicht.

 

2. Rubberen tuinslangen

Vind je het niet erg om iets meer uit te geven aan een tuinslang en verwacht je vooral een erg lange levensduur? Dan kun je ook rubberen tuinslangen overwegen. Een tuinslang van rubber is zwaarder in gewicht dan de tuinslang van vinyl, waardoor het wel lastiger is om ermee te werken. Rubberen tuinslangen gaan wel langer mee en zijn ook beter geschikt voor werken onder extreme weersomstandigheden, mocht dit in je planning liggen.

 

3. Versterkte tuinslangen

Verreweg de meeste particulieren gebruiken de tuinslang alleen om de beplanting water te geven of bijvoorbeeld een zwembad(je) te vullen. Dit doe je niet dagelijks en het is ook niet heel intensief. Professionals stellen hogere eisen en dat is natuurlijk geheel terecht. De versterkte tuinslangen zijn ideaal voor commercieel gebruik, dus door partijen die zich voortdurend met tuinonderhoud bezighouden. Deze tuinslangen zijn voorzien van meerdere lagen met gaasafdekking aan de zijkant, waardoor zij goed beschermd zijn tegen beschadigingen door scherpe objecten op de (werk)vloer.

Tuinslang kopen bij Buitencompleet.nl

 

4. Industriële tuinslangen

Industriële tuinslangen vallen eigenlijk in de basis onder de rubberen tuinslangen, maar er is wel een belangrijk verschil. Deze tuinslangen zijn namelijk goed geschikt voor het gebruik van heet water. Zij kunnen bij extreem heet water worden ingezet, doordat zij een hoge barst-sterkte hebben.

 

5. Sprinkler tuinslangen

Heb je een mooi gazon dat je regelmatig wilt besproeien in de zomer? Dan kan het zijn dat je het werken met reguliere tuinslangen te tijdrovend vindt. Je kunt dan wellicht beter gebruik maken van een sprinkler tuinslang. Deze tuinslangen ‘lekken’ door gelijkmatig verdeelde gaten, waardoor je makkelijk en snel een groot gazon kunt besproeien.

 

6. Expandeerbare tuinslangen

Ook voor expandeerbare tuinslangen ben je welkom bij BuitenCompleet. Wij bieden een ruim assortiment. Onder de expandeerbare tuinslangen vind je de tuinslangen die bijzonder weinig ruimte innemen en die goed genoeg zijn voor lichte waterbehoeften. Deze tuinslangen strekken zich uit wanneer er water doorheen stroomt en krimpen weer tot een klein formaat wanneer zij niet gebruikt worden.

 

7. Tuinslangen met antimicrobiële bescherming

Tuinslangen zijn vaak vatbaar voor gist, schimmel en bacteriën. Zij kunnen in de slang groeien, waardoor het water dat erdoorheen stroomt niet meer zo gezond is als het hoort te zijn. Voor het vullen van een (groot) zwembad wordt er dan ook vaak gekozen voor een tuinslang met antimicrobiële bescherming. Hierin maken gist, schimmels en bacteriën geen kans.

 

Een goede tuinslag kopen bij BuitenCompleet

BuitenCompleet heeft veel verschillende soorten tuinslangen voor je klaarstaan in het online assortiment, waardoor je bij ons altijd een tuinslang kunt bestellen die aan je wensen en eisen voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en maak een keuze. Je kunt iedere gewenste tuinslang kopen tegen een scherpe prijs. Wil je een persoonlijk advies? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.