Brievenbus kopen: waar let je op?

Brievenbus kopen Blog

Een brievenbus kopen is niet altijd nodig. Wanneer je woning een brievenbus in de voordeur heeft, en de voordeur is niet verder dan 10 meter verwijderd van de openbare weg, dan is er in principe geen extra brievenbus nodig. Een extra brievenbus mag natuurlijk wel als je dat wilt. Is de standaard brievenbus van je woning verder dan 10 meter van de openbare weg verwijderd? Dan ben je verplicht om een brievenbus te kopen en deze zo dicht mogelijk bij de openbare weg te plaatsen. Bij BuitenCompleet, onderdeel van CompleetShops, kun je goed terecht wanneer je een brievenbus wilt kopen. Wij geven je graag een aantal tips waar je op moet letten bij het kiezen van een brievenbus.

1. De juiste soort brievenbus kopen

Je wilt natuurlijk de juiste soort brievenbus kopen, dus dan is het goed om je te bedenken waar je de brievenbus voor nodig hebt. Vanzelfsprekend wil je er post in ontvangen, maar wil je bijvoorbeeld ook pakketten kunnen ontvangen in de brievenbus? Als je vaak weg bent van huis en niet kan of wil thuisblijven voor pakketten, dan kun je een pakkettenbrievenbus kopen. Is dit niet nodig? Dan voldoet een reguliere wandbrievenbus of staande brievenbus.

2. Een passende kleur van de brievenbus

Je kunt brievenbussen kopen in de meest uiteenlopende kleuren en modellen. Voor de kleurkeuze is het belangrijk om te weten dat de kleur niet overeen mag komen met de kleur die wordt gebruikt voor officiële straatbrievenbussen. De kleur oranje die PostNL gebruikt voor de straatbrievenbussen mag dus niet gebruikt worden voor een particuliere brievenbus. Bij BuitenCompleet verkopen wij bewust geen brievenbussen in kleuren die officieel niet zijn toegestaan. Wanneer je bij ons een brievenbus wilt bestellen, dan hoef je je hier dus geen zorgen over te maken.

Brievenbussen BuitenCompleet

3. Het formaat van de brievenbus

Tot grote frustratie van de postbezorgers zijn veel oude woningen nog voorzien van een zogenaamde mini-brievenbus. Deze brievenbussen zijn veel te klein voor standaard post en mogen tegenwoordig ook niet meer gebruikt worden. Wil je een reguliere brievenbus of bijvoorbeeld een staande brievenbus kopen? Let er dan op dat de breedte van de brievenbus minimaal 26,5 centimeter is. De opening van de brievenbus moet minimaal 3,2 centimeter hoog zijn. Wil je het helemaal perfect doen voor de postbezorger en kun je zelf bepalen hoe hoog je de brievenbus plaatst? Dan is een hoogte van 110 centimeter de ideale hoogte. 

4. Bevestiging van de brievenbus

Veel mensen die een extra brievenbus kopen kiezen hierbij voor een wandbrievenbus. Deze zijn in het Nederlandse straatbeeld ook het meest vertegenwoordigd, buiten de reguliere brievenbussen om uiteraard. Toch kan het zijn dat je de wandbrievenbus niet aan een wand kunt plaatsen, bijvoorbeeld omdat de dichtstbijzijnde muur van je woning nog altijd verder dan 10 meter van de openbare weg af ligt. Dan kun je ervoor kiezen om een wandbrievenbus te kopen in combinatie met een brievenbuspalen.

5. Een sterke brievenbus kopen bij BuitenCompleet

Natuurlijk is het belangrijk dat een brievenbus aan de regels voldoet en voldoet aan jouw persoonlijke voorkeuren. Daarnaast is de kwaliteit ook heel belangrijk. We hebben in Nederland vaak te maken met onstuimig weer en je wilt niet dat de brievenbus kapot waait of openwaait, waardoor de hele inhoud nat kan worden of zelfs weg kan waaien. Dit zal je niet gebeuren wanneer je kiest voor een brievenbus van BuitenCompleet. Vanuit ons assortiment kun je de beste brievenbussen kopen, van hoge kwaliteit. Bestel online of neem eens contact met ons op als je meer informatie of advies wilt voor je een brievenbus gaat kopen.